Potrzebować będziecie (na 2 porcje):
- makaron razowy spaghetti
- 20 dkg świeżego szpinaku
- kilka listków bazylii
- awokado (pamiętajcie żeby było dojrzałe)
- papryczka chilli do smaku
- oliwa z oliwek
- cukinia zielona
- pestki dyni i słonecznika
- parmezan
Działamy:
1. Makaron wrzucamy do wrzącej wody (z oliwą i odrobiną soli) i gotujemy al dente.
2. Szpinak, awokado, bazylię, papryczkę chilli, oliwę blendujemy na jednolitą masę.
3. Cukinię kroimy na plasterki i grillujemy na patelni bez tłuszczu.
4. Prażymy pestki
5. Łączymy ze sobą makaron i pesto - wkładamy do miseczek.
6. Posypujemy cukinią, pestkami i ścieramy parmezan.
Pałaszujcie! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz