niedziela, 14 września 2014

Zielono mi :)

Lubicie szpinak? A awokado? Jeśli tak, to ten przepis jest dla Was! Witaminowa zielona bomba - makaron w pesto z awokado i szpinaku, oprószony pestkami i parmezanem, no i kawałkami zielonej cukinii. Wypróbujcie - szybko i zdrowo - można? Można!




Potrzebować będziecie (na 2 porcje):
  • makaron razowy spaghetti
  • 20 dkg świeżego szpinaku
  • kilka listków bazylii
  • awokado (pamiętajcie żeby było dojrzałe)
  • papryczka chilli do smaku
  • oliwa z oliwek
  • cukinia zielona
  • pestki dyni i słonecznika
  • parmezan

Działamy:
1. Makaron wrzucamy do wrzącej wody (z oliwą i odrobiną soli) i gotujemy al dente.
2. Szpinak, awokado, bazylię, papryczkę chilli, oliwę blendujemy na jednolitą masę.
3. Cukinię kroimy na plasterki i grillujemy na patelni bez tłuszczu.
4. Prażymy pestki
5. Łączymy ze sobą makaron i pesto - wkładamy do miseczek.
6. Posypujemy cukinią, pestkami i ścieramy parmezan.

Pałaszujcie! :)





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz